Dózsa György utca 38/14

județul Mureș, Tîrgu Mureș, România

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 08:00-14:00

Dózsa György utca 38/14

județul Mureș, Tîrgu Mureș, România

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 08:00-14:00

Kétszeres visszatartás megszüntetése

În cazul în care s-a înființat poprire pe venitul debitorului și se constată faptul că se reține atât direct la sursă, cât și ulterior la bancă, ne aflăm practic în situația unei așa numite duble rețineri.

Motivele pentru care se ajunge într-o astfel de situație pot fi mai multe, însă de cele mai multe ori țin de refuzul debitorului de a comunica executorului informațiile solicitate, printre care și conturile bancare utilizate.

În cazul în care debitorul ajunge în această situație și nu dorește să i se rețină de 2 ori din venitul realizat, recomandăm ca acesta să procedeze la una dintre cele două variante:

  • să se prezinte la bancă cu dovada reținerii direct la sursă (o poate elibera angajatorul sau casa de pensii după caz), situație în care banca, în calitate de terț poprit este obligată conform art. 729 Cod de procedură civilă să îi elibereze integral diferența incasată în cont.
  • să sesizeze dubla reținere executorului judecătoresc și să solicite desființarea popririi venitului de pe cont.

Dacă aveti dosar de executare pe rolul biroului nostru și vă aflați în situația unei duble rețineri, puteți să ne sesizati acest lucru prin două modalități:

  • se compltează și se trimite către noi formularul online de mai jos.
  • se descarcă cererea, se completează și se comunică biroului nostru prin e-mail, fax vagy postá-n keresztül.

    hu_HUMagyar