Dózsa György utca 38/14

județul Mureș, Tîrgu Mureș, România

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 08:00-14:00

Dózsa György utca 38/14

județul Mureș, Tîrgu Mureș, România

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 08:00-14:00

Tényleges fizetési ajánlattal kapcsolatos felszólítás kibocsátása iránti kérelem

Ha a hitelező megtagadja a fizetést az adóstól, ez utóbbi kérheti a tényleges fizetési ajánlatra irányuló eljárás elindítását bírósági végrehajtó útján (A polgári perrendtartás 1.006-1.013. cikke).

Bár nagyon ritka helyzetről van szó, a tényleges ajánlattételi eljárásnak különös gyakorlati jelentősége van. Ha az adós teljesíteni kívánja kötelezettségét (például fizetni), de a hitelező megtagadja a fizetést, vagy elhunyt, és a hagyatéka vitatott, gyakorlatilag ez az egyetlen eljárás, amellyel az adós mentesülhet a jogcímen fennálló kötelezettségei alól.

Ezen eljárás lebonyolításával a bírósági végrehajtó megállapíthatja, hogy a fizetés megtörtént (az összegnek a bírósági végrehajtó számláján történő jóváírásával), és elrendelheti az adós felmentését a hitelezőtől.

Ha irodánkon keresztül szeretne a tényleges ajánlattételi eljárás keretében felszólítás kibocsátása iránti kérelmet benyújtani, akkor az alábbiakban letöltheti az egyik kérelmet. A kérelmet le kell tölteni, ki kell tölteni és alá kell írni, majd elküldeni nekünk e-mail, fax vagy postá-n keresztül.

hu_HUMagyar