Str. Gheorghe Doja nr. 38 sc. B ap. 14

județul Mureș, Tîrgu Mureș, România

Program cu publicul

Luni-Vineri: 8:00-14:00

Str. Gheorghe Doja nr. 38 sc. B ap. 14

județul Mureș, Tîrgu Mureș, România

Program cu publicul

Luni-Vineri: 8:00-14:00

Cerere emitere somație în cadrul ofertei reale de plată

În situația în care creditorul refuză să primească plata de la debitor, acesta din urmă poate cere declanșarea procedurii ofertei reale de plată prin intermediul unui executor judecătoresc (art. 1.006 – 1.013 Cod de procedură civilă).

Cu toate că este o situație foarte rar întâlnită, procedura ofertei reale prezintă o importanță practică deosebită. În cazul în care debitorul dorește să-și îndeplinească obligația (de plată spre exemplu) însă creditorul refuză să primească plata sau a decedat și succesiunea sa face obiectul unui litigiu, practic este singura procedură prin intermediul căreia debitorul poate fi liberat de obligațiile sale constatate printr-un titlu.

Prin parcurgerea acestei proceduri, executorul judecătoresc poate constata efectuarea plății (prin consemnarea sumei în contul de consemnare al executorului judecătoresc) și dispune liberarea debitorului față de creditor.

Dacă doriți să formulați o cerere pentru emiterea somației în cadrul procedurii ofertei reale prin intermediul biroului nostru, puteți descărca în acest sens una dintre cererile de mai jos. Cererea se va descărca, completa și semna, urmând a ne fi comunicată prin e-mail, fax sau postă.

ro_RORomână